"Pyetjet qe duhet ti beni vetes para se te blini nje prone" - RE/MAX Vizion

“Pyetjet qe duhet ti beni vetes para se te blini nje prone”

Duket se ka ende shume bleres te rinj, qe synojne te blejne nje shtepi te re brenda ketij viti.

Blerja e nje shtepie eshte nje menyre shume e mire per te investuar.

Vendimi per te blere eshte shume personal per secilin nga ne, i cili varet nga nje sere faktoresh, te tilla si financat tuaja dhe planet tuaja te se ardhmes.

Lajmi i mire eshte, se agjentet profesioniste te pasurive te paluajtshme, jane ketu per t’ju keshilluar para se te veproni.

Perpara se te blini nje apartamentpyesni veten:

  1. eshte kjo prone me buxhetin qe une mund te perballoj?

Per te blere nje prone nuk do te duhet te mendoni vetem per kriteret qe ju keni apo per per element te tjere emocional qe e perfshijne blerjen e nje prone, por duhet te mbani parasysh buxhetin dhe mundesine qe ju keni. Pavarsisht formes qe ju do te bleni me cash apo me kredi, gjithsesi do te duhet te keni disa kursime menjane.

2.A jam I sigurt ne punen time?

Mendoni seriozisht per kete. A eshte industria ku punoni ne rritje apo ne renie? A ecen mire biznesi ku punoni? 

Flisni me menaxherin tuaj per te marr informacione shtese per nje pasqyre me te qarte te ecurise te biznesit ku punoni. Bankat, per te aprovuar nje kredi, duan qe te keni nje pune te qendrueshme, dhe do t’ju duhet te tregoni te ardhurat tuaja mujore, pozicionin tuaj dhe kohezgjatjen e punesimit.

3.A eshte ky momenti me I mire per te blere?

Historikisht, pasurite e paluajtshme kane qene nje investim i madh afatgjate. 

Madje shumica e njerezve me te pasur ne bote, jane bere te tille nepermjet investimit ne pasuri te paluajtshme.

Pyesni prinderit se sa kane paguar per shtepine e tyre 30 vjet me pare, dhe krahasojeni ate me vleren e shtepise sot. 

Koha e duhur per te qendruar ne shtepi para se ta vendosni ate ne treg serish, eshte pese vjet.

4.A duhet te blej nje prone?

Njerzit blejne shtepi per arsye te ndryshme. 

Pronesia e nje shtepie eshte nje pasuri e juaja dhe per brezat tuaj te ardhshem, por mbi te gjitha permbush dhe nevojat bazike per te gjithe ne per strehim. Per shume njerez eshte dhe nje nga arritjet me te medha, per te cilen ndihen krenar.

Eshte nje vend ku do te jetoni, por bashke me te edhe nje menyre apo stil jetese. Cfare do te thote per ju nje menyre e mire jetese? Apo nje vend i pershtatshem per nje jetese te mire?

Imagjinoni veten tuaj ne 5 vite. A planifikoni te zhvendoseni ne nje moment tjeter?

Ku do te punoni ne te ardhmen? Si do te jete familja juaj?

Me pas, mendoni se sa pershtatet kjo shtepi qe doni te blini me vizionin tuaj per te ardhmen.

Blerja e nje shtepie eshte nje angazhim i madh si financiar po aq edhe emocional, dhe nje vendim qe kerkon kohe. Jane vertet shume pyetje qe ju duhet te beni para se te merrni vendimin per te blere, dhe celesi eshte qe te jeni sa me te sinqerte me pergjigjet.

Me pas kur te ndiheni gati per te blere nje shtepi, punoni me nje ekip profesionistesh, me nje agjent te pasurive te patundshme te cilit i besoni, qe t’ju ndihmoje qe endrra e te pasurit nje shtepi tuajen te behet realitet.

Konsulentet tane do te jene gjithmone ne dispozicionin tuaj!Jemi nje telefonate larg: 0674050133

Leave a Reply