7 Shenjat që ju tregojnë që nuk po punoni me agjentin e duhur - RE/MAX Vizion

7 Shenjat që ju tregojnë që nuk po punoni me agjentin e duhur

Nëse jeni të pakënaqur me agjentin tuaj të pasurive të patundshme, kjo nuk do të thotë se agjenti juaj po vepron me keqdashje. Pavarësisht nëse jeni në procesin e blerjes ose shitjes së shtëpisë tuaj, ndonjëherë agjenti i zgjedhur nuk është i duhuri per ju.

Një agjent i pasurive të patundshme që nuk po e kryen punën sic duhet mund të mos jetë personi i duhur, mund të jetë duke u dhënë përparësi klientëve të tjerë ose mund të mos ketë qasje në burimet që ju nevojiten për të bërë dallimin nga agjentët e tjerë në një treg konkurrues.

Kini kujdes kur hasni agjentë jo të kualifikuar, në mënyrë që të mbroni interesat tuaja më të mira gjatë transaksionit tuaj të ardhshëm.

Shenjat që një agjent i pasurive të patundshme nuk është i duhuri
Askush nga agjentët e pasurive të patundshme nuk është i përsosur, por në përgjithësi do të doni të shmangni sa më shumë prej këtyre gjërave më poshtë, që do të ishin një flamur i kuq për marrëdhenien dhe bashkëpunimin që do të keni me agjentin që ju përfaqëson.

 1. Ata nuk komunikojnë me ju

Kur punësoni një agjent të pasurive të patundshme për t’ju ndihmuar të shisni ose të blini një shtëpi, ju jeni duke u mbështetur tek ata ndërsa vijoni te “ecni” ne një proces kompleks dhe shpesh të ndjeshëm. Nëse nuk merrni informacione të qarta nga agjenti juaj dhe e keni të vështirë të komunikoni me ta, rrezikoni të humbni mundësi të mira dhe e gjithë përvoja do të jetë shumë më stresuese sesa duket.
Idealisht, nëse kontaktoni agjentin tuaj per nje shqetësim ata duhet tju pergjigjen idealisht menjehere ose maksimumi brenda 2-3 oreve. Sa me shpejt aq me mire!
Ju nuk doni të humbni shansin për të bërë një ofertë në shtëpinë tuaj të ëndrrave, sepse agjenti juaj nuk do t’I pergjigjet telefonatave tuaja në kohën e duhur. Kur jeni në kontakt me nje agjent, ata duhet të demonstrojnë aftësi të forta dëgjimi dhe t’ju lejojnë të bëni aq pyetje sa ju nevojitet. Kjo është një marredhenie dy palëshe, ndaj dhe agjenti juaj duhet t’ju bëjë gjithashtu pyetjet e duhura.

 1. Ata nuk janë gati të udhëheqin

Si blerja e një shtëpie ashtu edhe shitja e një shtëpie janë procese komplekse dhe e gjithë çështja e punës me një agjenti është që ai proces të shkojë sa më mire që të jetë e mundur. Ju duhet të punoni me një agjent që është i sigurt në aftësitë e tyre dhe i gatshëm t’ju udhëzojë gjatë procesit. Ju po mbështeteni në përvojën dhe ekspertizën e tyre, kështu që ata duhet të marrin përsipër procesin, duke respektuar mendimet dhe vendimet tuaja.

 1. Ata shfaqin sjellje joprofesionale

  Agjenti juaj duhet të veprojë gjithmonë në mënyrë profesionale. Nëse ata paraqiten vonë për takime, te mos veshurit profesionalisht dhe injorojne perpjekjet tuaja per te komunikuar me ata, atëherë duhet të konsideroni të gjeni një agjent të ri që ndiheni rehat qe t’iu përfaqësojë.
  Ndershmëria hyn në lojë edhe këtu! Një flamur i kuq shume i rendesishem është nëse agjenti juaj ju kërkon të gënjeni ose të bëni një pretendim të rremë mbi dicka. Nëse agjenti juaj pret që ju të kaloni një vijë etike komunikimi, sjellje ose qendrimi, largohuni dhe mos shikoni prapa.
 2. Ata ju vendosin nën presion

  Sa do te deshironi të mbështeteni në ekspertizën e agjentit tuaj, ata kurrë nuk duhet t’ju bëjnë presion që të merrni një vendim në lidhje me blerjen ose shitjen e një shtëpie me të cilën nuk jeni rehat. Pavarësisht nga mendimi i tyre, ata duhet të respektojnë që mendimi juaj është ai që ka më shumë rëndësi dhe duhet të jenë të gatshëm të mbështesin vendimet tuaja. Kjo është veçanërisht e vërtetë për blerësit, pasi agjenti nuk është ai që do të jetojë në shtëpinë tuaj të re ose do të paguajë kredine për tre dekadat e ardhshme.
 3. Ata nuk kanë aftësi negociuese

  Të jesh një negociator i fortë është një aftesi shume e vlefshme dhe një nga arsyet që ke punësuar një agjent është të marrësh ndihmë në frontin e negociatave. Kur punoni me një agjent që mund të negociojë në emrin tuaj, ata jo vetëm që e bëjnë jetën tuaj shumë më të lehtë, por në mënyrë ideale ato duhet të sigurojnë që të merrni më të mirën e mundshme. Për të kuptuar nëse agjenti juaj është një negociator i mirë para se të jeni në tryezën e negociatave kërkon disa testime te meparshme. Para se të punësoni një agjent, kërkoni referenca nga klientët e mëparshëm dhe shikoni vlerësimet në internet për të marrë një ide nëse ata janë një negociator i mirë apo jo.
 4. Ata nuk janë një magjistar marketingu

  Nëse jeni duke shitur një shtëpi, duhet të synoni të punësoni një agjent që ka aftësi të forta të marketingut, të cilat janë një aset shumë i vlefshëm. Ju dëshironi të tërhiqni blerësit e duhur dhe një agjent i cili e di rrugën e tyre rreth taktikave të marketingut mund ta bëjë atë të ndodhë.
  Bëni një kërkim të shpejtë në Google para se të nënshkruani një kontratë me një agjent për të parë se si jane vlersimet e tyre në internet. Nëse ata kanë një webfaqe të shkëlqyeshme dhe llogari të shumta aktive të mediave sociale, kjo është një shenjë e mirë se ata kanë një audiencë dhe shtrirje që do ta bëjë më të lehtë shitjen e shtëpisë. Ju gjithashtu duhet të pyesni se cili është plani i tyre i marketingut për shtëpinë tuaj, i cili është veçanërisht i rëndësishëm në tregun e një blerësi.
 5. Ata kanë përparësi të tjera

  Në një farë mase, është e kuptueshme pse agjentët e pasurive të patundshme ngazëllehen më shumë për klientët qe kane nje prone të shtrenjt për të shitur ose buxhete më të mëdha kur blejnë. Por vetëm sepse është në loje një komision më i madh, nuk do të thotë që agjenti juaj duhet t’ju vendosi ne plan te dyte vetem se beni pjese në një kategori më të ulët çmimesh. Nëse vini re se agjenti juaj nuk po u jep përparësi nevojave tuaja (shfaqet vonë në takime, nuk u përgjigjet shpejt telefonatave tuaja, etj.) atëherë ata mund të jenë duke i dhënë përparësi nevojave të tyre mbi tuajat. Ju dëshironi të punoni me një agjent i cili është i lumtur t’ju tregojë sa më shumë prona që ju nevojiten ose bën aq përpjekje në shitjen e shtëpisë tuaj sa do të bënin nëse vlente dyfishi i çmimit.

Per te marre sherbimin me te mire imobiliare nga nje agjent I RE/MAX Vizion jeni te lutur ten a kontaktoni ose te paraqiteni ne nje prej zyrave tona:
Zyra 1:
Rr. Kavajes, Kompleksi Delijorgji, Tirane
Zyra 2:
Rr. Skender Luarasi, Komuna e Parisit, Tirane

Leave a Reply